Workshops op maat

Sommige hondenfokkers maken gebruik van speciale nestreünies c.q. terugkomdagen om bijvoorbeeld aan de nieuwe eigenaren van de pups de stamboom uit te reiken. Maar een dergelijke dag kan ook plaatsvinden als de pups een bepaalde leeftijd (bijvoorbeeld één jaar) hebben bereikt. Tijdens deze bijeenkomsten geef ik workshops om de nieuwe eigenaren op speelse wijze te introduceren op het gebied van training. Maar ook op dagen georganiseerd door een rasvereniging is een workshop een activiteit die veel leden met plezier zullen volgen.

Veel nieuwe baasjes zijn een beetje geïntimideerd als ze voor het eerst op een hondenschool komen en op deze manier verlaag ik voor hen de drempel. Daarnaast zijn er maar weinig eigenaren die na het eerste levensjaar van hun hond nog naar een hondenschool gaan. Toch vinden ze het wel leuk om met hun hond bezig te zijn.
Door een workshop krijgen de eigenaren weer inspiratie en motivatie om zelf thuis met hun hond aan de slag te gaan. De thema’s van de workshops zijn lichaamsbewustwording (met name jonge pups), clickeren, apporteren, trucs & tricks en hersengymnastiek.