Hondentraining

Honden zijn mijn passie en ik heb diverse (instructeurs)opleidingen en workshops op dit gebied gevolgd. Door mijn Toller Bodi (hij is ruim 14 jaar geworden) ben ik, toen hij 3 jaar was, besmet geraakt met het  “jachttrainings-virus”. Met mijn jongste Toller Jägo (nu bijna drie jaar) ben ik van jongs af aan bezig met apporteren. Het is geweldig om te zien hoe je hond met plezier de dummy ophaalt en naar jou terugbrengt. Ik vind het dan ook erg leuk om dit enthousiasme over te dragen op andere honden en hun baas.

Daarnaast heb ik met Bodi dogdance gedaan. Ook hiervoor het ik een instructeursopleiding gevolgd. Bij dogdance staat ook weer het samenwerken met je hond centraal. Je hond leert daarbij ook op jouw lichaamsbewegingen te letten om zo de verschillende oefeningen uit te voeren.

Ook heb ik samen met Dimphy van Halteren, coach voor hondeneigenaren, Samen Vertrouwd opgezet. Tijdens deze lessen en workshops werken we aan de teambuiling tussen baas en hond. meer info hierover kan je vinden op: www.samenvertrouwd.jouwweb.nl

Het actuele cursus en workshop aanbod kan je vinden op de pagina Activiteiten agenda.

De lessen en workshops zijn toegankelijk voor alle hondenrassen of kruisingen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de hond in een groep kan met andere honden.


Privé training
Het is mogelijk om privé begeleiding te krijgen. Hierbij kunnen we gericht werken op ongewenst gedrag zoals het trekken aan de lijn, opspringen of blaffen als de deurbel gaat. Maar ook het aanleren en werken met de clicker en zo je hond zelf leren nadenken (waar een hond echt moe van wordt) is een mogelijkheid.
De kosten van privé training zijn €37,50 per 45 minuten, exclusief eventuele reistijd en kilometervergoeding.

Workshops op maat

Sommige hondenfokkers maken gebruik van speciale nestreünies c.q. terugkomdagen om bijvoorbeeld aan de nieuwe eigenaren van de pups de stamboom uit te reiken. Maar een dergelijke dag kan ook plaatsvinden als de pups een bepaalde leeftijd (bijvoorbeeld één jaar) hebben bereikt. Tijdens deze bijeenkomsten geef ik workshops om de nieuwe eigenaren op speelse wijze te introduceren op het gebied van training. Maar ook op dagen georganiseerd door een rasvereniging is een workshop een activiteit die veel leden met plezier zullen volgen.
Veel nieuwe baasjes zijn een beetje geïntimideerd als ze voor het eerst op een hondenschool komen en op deze manier verlaag ik voor hen de drempel. Daarnaast zijn er maar weinig eigenaren die na het eerste levensjaar van hun hond nog naar een hondenschool gaan. Toch vinden ze het wel leuk om met hun hond bezig te zijn.
Door een workshop krijgen de eigenaren weer inspiratie en motivatie om zelf thuis met hun hond aan de slag te gaan. De thema’s van de workshops zijn apporteren, trucs & tricks en hersengymnastiek.