Clickeren & dogdance

Bij dogdance wordt veel gewerkt met een clicker. Dit is een specifieke manier van trainen op basis van timing en beloning. De clicker is ook ideaal te gebruiken bij andere trainingen! In de workshop Clickeren & dogdance wordt het werken met de clicker uitgelegd en geoefend aan de hand van dogdance oefeningen.

Wat is “clickeren”?
Het trainen met een clicker is een beetje te vergelijken met het spelletjes dat sommigen nog wel van vroeger kennen: terwijl één persoon de kamer uit was werd afgesproken wat diegene moest aanraken of doen als hij/zij weer terug kwam in de kamer. Bijvoorbeeld het optillen van een glas drinken. Zodra diegene weer terug kwam in de kamer werden aanwijzingen gegeven door “warm” of “koud” te zeggen. Door na te denken wat hij/zij deed op het moment dat “warm” werd gezegd kwam diegene uiteindelijk bij het glas drinken uit.

De click kan je vergelijken met “warm”. Alleen werken we niet met koud, maar dus juist veel vaker de aanwijzing “warm” geven (dus clicken). Het verschil bij een hond is wel dat deze meestal daarna weer iedere keer opnieuw met de oefening begint (dus in feite iedere keer weer opnieuw de kamer binnenkomt).

Na de click volgt ALTIJD een beloning, dus ook als jij per ongeluk op het verkeerde moment clickt (dan heeft je hond geluk). Dit kan spelen zijn maar dat kost meer tijd dus een voertje/koekje is veel gemakkelijker. Omdat bij werken met de clicken heel vaak beloond wordt is het belangrijk dat het koekje niet te groot is (anders staat je hond ook steeds lang te kauwen) en het kan ook (voor een deel) vaak met het eigen voer.  Zo nu en dan krijgt je hond dan een “grote beloning” door bijvoorbeeld meerdere voertjes of spelen.

Het voordeel van werken met een clicker is dat je dus precies op het juiste moment kan clicken (ook als je hond buiten handbereik is). Hierdoor weet je hond: dit was dus goed! En daarna volgt dus de beloning: click ⇒ koekje!

De workshop is toegankelijk voor alle hondenrassen of kruisingen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de hond in een groep kan met andere honden.


Geplande workshop

Datum: nog geen datum bekend
Tijd: 3 uur durende workshop
Locatie:
Maximaal aantal deelnemers: 5 combinaties baas – hond
Kosten: €40,-

De workshop wordt gegeven in een hal. Dit betekent dat we ook met regen lekker droog staan. Bij de workshop is een kopje koffie of thee en een lekkere koek inbegrepen.

Wil je meer weten over of inschrijven voor deze workshop? Mail naar info@AllAboutAnimals.nl